De ‘Frits en Franny frutselkampen’ worden georganiseerd door het creatieve labo van JR*Bot. Deze gaan door in het atelier te Edegem, op een groen terrein van ongeveer 10.000 waar volop natuurlijke speel en verstopplekjes aanwezig zijn.

 

Met een sterke nadruk op ecologie en hergebruik stimuleren we de kinderen om op een creatieve manier om te gaan met restproducten en op die manier anders te leren kijken naar grondstoffen.

 

Onze programmatie, zowel algemeen als dag per dag, is te omschrijven als gecoördineerde vrijheid. Naast bepaalde activiteiten die stap voor stap worden begeleid, hebben de kinderen de keuze om even afstand te nemen en een pauze in te lassen. De doelstellingen zijn dan ook eerder te omschrijven als het bijbrengen van een bepaalde manier van kijken en in mindere mate het eindresultaat. We streven er natuurlijk naar om elk kind naast een mooie ervaring te geven, ook met een authentiek kunstwerk naar huis te laten gaan.

 

De kampen die we aanbieden gaan van creatief spelen met wol, het ontwerpen en opnemen van een stop-motion filmpje tot thematisch knutselen rond natuur, geschiedenis, kunst of wetenschap. We organiseren verder ook verjaardagsfeestjes die we volledig op maat van het kind kunnen programmeren.